TILLÄGGSISOLERING OCH RENOVERING

Vid renovering bör konstruktionens U-värde alltid förbättras så mycket som möjligt. Detta stöds både av den ökade skärpningen av kraven på energieffektivitet (direktivet om byggnaders energiprestanda, EPBD) i framtiden och minskningen av utsläppen under driften av byggnaden och energikostnaderna på grund av den minskade värmeförlusten genom konstruktionen. Kompletterande värmeisolering av hög kvalitet ger betydande förbättringar för konstruktionens energieffektivitet

Då varje byggnad är unik är det fördelaktigt att anlita en konstruktör vid renoveringar för att försäkra att de valda lösningarna är lämpliga och verifierade av experter. Det är även viktigt att ta hänsyn till brandklassen och eventuella ändringar i kraven vid val av strukturella lösningar. Finnfoam erbjuder effektiva lösningar för alla typer av renoveringsbyggen.

KOMPLETTERANDE VÄRMEISOLERING SPARAR BÅDE PENGAR OCH ENERGI

Högkvalitativ och adekvat tilläggsisolering förbättrar betydligt en byggnads energieffektivitet och garanterar att framtida EPBD-krav uppfylls. Detta leder även till en markant förbättrad boendekomfort och inomhusluftkvalitet. En välisolerad byggnad behåller värmen under vintern och stänger ute den under sommaren, vilket kraftigt reducerar energiförbrukningen. Korrekt isolering är därför det mest effektiva sättet att säkerställa besparingar för årtionden framåt, utan behov av underhåll.

TILLÄGGSISOLERING GER

  • Förbättrad energieffektivitet
  • Mindre koldioxidavtryck för byggnaden
  • Betydande besparingar av uppvärmningskostnader

HALVERA DIN FÖRBRUKNING AV ENERGI FÖR UPPVÄRMNING

Moderna byggnader är cirka tre gånger mer energieffektiva än de som uppfördes under 1970- och 80-talen. Då var det typiska U-värdet för en vägg omkring 0,4, medan dagens värde ligger på 0,17, och förväntas minska ännu mer i framtiden. Genom att ersätta det gamla, porösa isoleringsmaterialet i en byggnad från den tiden med effektiv FF-PIR polyuretanisolering av samma tjocklek kan isolervärdet förbättras med upp till 65%, utan att konstruktionen blir tjockare. För att uppfylla framtida krav och minimera energibehovet för uppvärmning så mycket som möjligt, särskilt när energipriserna stiger, bör man installera så mycket isolering som är ekonomiskt motiverat.

Isolering är avgörande för att minska utsläppen. Framöver bör inte fasad- och takrenoveringsprojekt utföras utan att även kompletterande värmeisolering inkluderas.


TILLÄGGSISOLERING MED FF-PIR

Att halvera U-värdet för en befintlig konstruktion är enkelt med FF-PIR-isolering. Till exempel, genom att ersätta gammal mjuk isolering med FF-PIR kan du minska U-värdet utan att förändra konstruktionens tjocklek.

För att lägga till extra värmeisolering på insidan, kan du enkelt använda de täta skivorna av FF-PIR. Du väljer med fördel FF-PIR ALK med aluminiumlaminat och not och spont.

Som ett alternativ för invändig tilläggsisolering finns FF-PIR GYL, skivor med 9 mm gips färdigmonterad på som snabbar upp montaget oerhört.

TILLÄGGSISOLERING MED FF-EPS

FF-EPS kan bland annat användas som utvändig värmeisolering för väggar i flervåningshus som konstruerats av sandwichelement av betong i samband med renovering. I nybyggda konstruktioner kan FF-EPS också användas för att skapa ett underlag för putssystem på fasader. På låglutande tak kan till exempel FF-EPS-isolering installeras ovanpå den befintliga konstruktionen genom att lägga till kompletterande värmeisolering.

EXEMPEL PÅ INSTALLATIONER (VIDEO)